Souffle od brokule

by | 25 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 250 g brokule
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 3 dl mlijeka
  • 120 g sira
  • 40 g parmezana
  • 6 jaja
  • 3 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka pa umutiti u čvrst snijeg.
2. U posudi otopiti maslac, a potom dodati brašno i kratko popržiti. Dodati mlijeko i kuhati uz stalno miješanje dok se masa ne zgusne.
3. U zgusnutu masu dodati sir i parmezan, začiniti po želji, promiješati i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti žumanjke, dodati ohlađeni umak, skuhane cvjetove brokule i snijeg od bjelanjaka, pa polako promiješati.
5. Posude za souffle premazati uljem, uliti pripremljenu smjesu i peći u pećnici dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana