Špagete s tikvicama

by | 3 travnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g špageta
  • 4 dl vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • 4 trokuta topljenog sira
  • 3 mlade tikvice
  • 1 mrkva
  • 4 žlice ulja
  • bosiljak, sol
  • mješavina začina, papar

Priprema:
1. Tikvice zajedno s korom i očišćenu mrkvu naribati na krupno.
2. Na vrućem ulju popržiti mrkvu, dodati tikvice te i njih popržiti. Potom ih ocijediti od suvišne masnoće i začiniti po želji.
3. U posudi pomiješati vrhnje za kuhanje, parmezan i trokute topljenog sira. Dodati začine po želji i kratko prokuhati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Špagete skuhati u slanoj vodi pa ih ocijediti od viška tekućine. Potom ih poprskati s malo ulja kako se ne bi sljepile.
5. Pripremljenu tjesteninu preliti umakom od vrhnja, dodati prženo povrće, bosiljak i začine po želji i polako promiješati.
6. Gotovo jelo poslužiti dok je još toplo.

Izvor: Dobra hrana