Španjolska torta

by | 22 travnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice čokolade u prahu
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 2 žlice gustina

Za kremu:

  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 jaja
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 100 g mljevenih pečenih lješnjaka
  • 100 g eurokrema

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom. Zatim dodati čokoladu u prahu, brašno, gustin i promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
3. U smjesu od žumanjaka dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu za torte od pripremljene smjese na 200 ºC ispeći biskvit.

Krema:

1. Pomiješati jaja sa 100 g šećera u prahu i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije gusta krema.
2. Posebno umutiti margarin s preostalim šećerom u prahu. Dodati ohlađenu kremu od žumanjaka, šlag od slatkog vrhnja, mljevene pečene lješnjake, ribanu čokoladu i eurokrem. Polako promiješati.

Završni postupak:

1. Preko biskvita staviti pripremljenu kremu i poravnati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Dok se torta hladi, pripremiti glazuru: čokoladu pomiješati s margarinom i otopiti na pari.
3. Stegnutu tortu preliti glazurom od čokolade.

Izvor: Dobra hrana