1. Pileće bijelo meso uzdužno prerezati napola. Oguljenu mrkvu narezati, slaninu izrezati na štapiće, masline na kolutove, a luk i češnjak sitno nasjeckati. Njoke skuhati u slanoj vodi. 2. Pripremljene štapiće slanine i mrkve ukoso ubadati u pileće meso na svakih 1,5 cm. Špikanu piletinu začiniti po želji, a potom je popeći na vrućem maslacu sa svih strana kako bi porumenjela. Zatim je izvaditi i ostaviti na toplom. 3. U masnoću od piletine dodati luk i češnjak, te kratko popržiti, a potom dodati pelate i pirjati dok se ne dobije kompaktna smjesa. 4. U umak od rajčica vratiti špikanu piletinu, dodati masline i bosiljak, začiniti po želji i uz dolijevanje vode po potrebi pirjati dok meso ne omekša. 5. Gotovu piletinu narezati na rolade i poslagati na pladanj za posluživanje, dodati njoke te sve preliti umakom od rajčica.