Crveni ruž koji ne “bježi” s usana: 7 tajni postojanog make-upa
Može li crveni ruž preživjeti večeru u slijedovima, niz koktela i višesatni ples? Donosimo vam trikove profesionalaca i viralne beauty hacks s TikT...
Planirate li advent provesti na moru, Gastro Get Festival definitivno je mjesto koje trebate staviti na svoju listu. Naime, unutar zidina Dioklecijanove palače ove godine događa se prava Božićna bajka. Restorani i barovi popularnog Geta u Splitu udružili su se i organizirali festival hrane i pića u duhu nadolazećih blagdana koji će trajati do 31. prosinca. Na Gastro Get Festivalu sudjeluju neki od najboljih splitskih restorana i barova: Mazzgoon Food, restoran-bar O’Zlata, Uje Oil Bar, te Galerija i Rodrigo Bar. Misao vodilja festivala je predstaviti gastro-enološku ponudu Hrvatske po tjednima kroz razne zaboravljene recepture regija Istre, Slavonije i otoka.
Festival je započeo u otvaranjem u restoran-baru O’Zlata gdje su se nudili zalogaji pripremljeni od svih sudionika festivala, degustacija vina Vinarije Plančić kao i nezaobilazni craft kokteli osmišljeni posebno za ovu prigodu. Ukupan prihod od ulaznica te večere doniran je štićenicima doma za nezbrinutu djecu „Maestral“. Dan poslije, u Mazzgoon Foodu održano je prvo događanje Festivala s temom Hrvatski otoci. Tom prilikom, u Mazzgoonu je gostovala legendarna konoba Kopačina s otoka Brača koja se predstavila s četiri slijeda tradicionalnih bračkih specijaliteta.
Tjedan uoči Božića tema je nezaboravni bakalar koji će se predstaviti u novom, ali i onom svima nam omiljenom tradicionalnom ruhu. Osim hrane, najavljena su i gostovanja renomiranih vinara regije, a svoj povratak na tržište proslavit će i velika Vinarija Plančić iz Svirča koja je i prijatelj Gastro Get Festivala. Ideja festivala je da biser grada pod Marjanom, jedna od najljepših rimskih palača ne ugasi svoja svjetla odlaskom zadnjeg kruzera iz splitske luke, već da zasjaji u pravom blagdanskom svijetlu i svojim građanima i svima onima koji u grad dolaze pruži jednu nezaboravnu gastro-enološku priču s dozom dalmatinskog dišpeta konta buri i kontra najezdi turista.
Uz vina, u kultnim splitskim barovima Galerija Bar i Rodrigo imat ćete priliku kušati nove zimske koktele koji će vam biti više nego potrebni da vas ugriju i pripreme za partyje po Getu. Kako sve ne bi stalo na iću i piću, predlažemo vam da u sklopu festivala obavezno razgledate jedinstvene, pomalo futurističke jaslice, mlade akademske kiparice Ane Lončar koje su izložene svaki dan od 12 do 24 sata u Uje Wine baru.