Na temelju dosadašnjih ocjena: Ovo su najbolji božićni sajmovi u 2024. godini
Kuhano vino, lampice, simpatični štandovi i druženje s najdražima dok ispijamo vrući napitak u rukavicama... Advent u Zagrebu uvijek je pravi spekt...
Falkensteiner Resort Punta Skala i nagrađivani bečki restoran TIAN pozivaju vegetarijanske i veganske gurmane od 1. lipnja do 18. rujna u Punta Skalu nedaleko od Zadra u novi pop-up restoran TIAN Bistro am Meer. Paul Ivić i njegov tim inspirirani hrvatskom obalom kreirali su vegetarijansko-veganski jelovnik za Falkensteiner.
U skladu s TIAN filozofijom, sezonski sastojci dolaze od lokalnih organskih proizvođača iz okolice Zadra, koje je prethodno osobno posjetio TIAN-ov chef Paul Ivić. Ovi sastojci dalje se procesuiraju od korijena do lista.
Uobičajenu TIAN kvalitetu osigurava iskusni TIAN-ov izvršni sous chef Florian Burtscher, koji implementira koncept zajedno s Falkensteinerovim timom. Deserte priprema TIANOV chef pâtissier Thomas Scheiblhofer. TIAN-ov glavni somelier André Drechsel kreirao je posebnu vinsku listu s prirodnim vinima iz Hrvatske i Austrije. U baru kod bazena kroz dan gosti također mogu naručiti jela s potpisom Paula Ivića – TIAN tatarski na bazi cikle i TIAN Burger.
Sofisticirana, jednostavna i vegetarijansko-veganska jela karakteristika su restorana TIAN u Beču. Osnivač Christian Halper i head chef Paul Ivić od 2011. postavljaju nove standarde nudeći sjajna jela, koja odišu njihovom ljubavi prema eksperimentiranju. Tako su TIAN učinili jednim od top pet vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu. S jednom Michelin zvjezdicom i četiri Gault Millau toquea jedini je vegetarijanski restoran u Austriji s ovako visokom ocjenom. Zbog svoje predanosti održivosti također je nositelj i Michelinove zelene zvjezdice.
Kroz ljeto 2022. TIAN Bistro am Meer u Falkensteiner Resortu Punta Skala će nadopuniti ponudu postojećih restorana u Beču i Minhenu. Za otvorenje 1. lipnja 2022. top chef će osobno kuhati za goste: “Za mene TIAN koncept ide daleko van granica vegetarijanske kuhinje. Jedenje je puno više od konzumacije hrane. Jedenje znači preuzimanje odgovornosti za sve sirove materijale i vrijedne ljude iza njih. Jedenje znači zbližavanje ljudi jer ne zahtjeva zajednički jezik – jedino što treba je dobra duša”, kaže Ivić o filozofiji restorana.
Chef hrvatskih korijena rođen u Tirolu prije dolaska u bečki TIAN vrhunsku je gastronomiju učio u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U međuvremenu je ovaj chef s Michelinovom zvjezdicom objavio tri kuharice i javno se zalaže za svjestan pristup hrani.
Ova suradnja idealno se uklapa u portfolio Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), koja kao dio upravljanja premium hotelima i rezidencijama također želi implementirati više održivosti u svoje projekte. Na poluotoku nedaleko od Zadra Falkensteiner Resort Punta Skala nudi dva hotela i apartmansko naselje. Family Hotel Diadora s pet zvjezdica, nakon opsežne renovacije je usmjeren na obitelji. Hotel & Spa Iadera također s pet zvjezdica omiljeno je mjesto parova i samaca. Oni koji traže akciju naći će mnoštvo opcija za zabavu u sportsko-zabavnom centru Fortis Club. U oba hotela gurmani će definitivno doći na svoje i uživati u mediteransko-alpsko-jadranskoj kuhinji.
Mjesto se može rezervirati na hotelskoj recepciji Punta Skala Resorta i telefonski na broj 023 500 911. Noć u Superior sobi Falkensteiner Hotel & Spa Iadera se može rezervirati po cijenama od 320 eura za dvoje, uključujući doručak. Cijene noćenje u Falky Superior sobi u Familly Hotela Diadora kreće se od 505 eura za dvoje odraslih i dijete. Više informacija nalazi se na www.falkensteiner.com/resortpuntaskala.
Foto: Falkensteiner Hotels & Residences