Priprema:
1. Pršut narezati na kockice, a luk očistiti i narezati na krupnije kocke.
2. U većoj posudi pomiješati mljeveno svinjsko i juneće meso, pršut, mrvice, jaja, parmezan, peršin, muškatni oraščić, papar i sol po želji. Rukama dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa. Od dobivene smjese oblikovati dvije štruce i posipati ih brašnom.
3. U većoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati luk i kratko popeći. Potom luk s maslacem procijediti kroz cjediljku pa maslac vratiti u posudu.
4. Na ugrijanom maslacu popeći štruce mesa dok ne porumene. Preliti ih bijelim vinom i peći dok vino ne ispari. Zatim dodati lovorov list i mlijeko pa ostaviti da proključa. Tada smanjiti temperaturu i nastaviti s kuhanjem dok mlijeko ne zavri i ne dobije se kremasti umak.