Štruca u listovima kelja

by | 22 svibnja, 2014

Clipboard112-490x416

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 komada starog kruha
  • 1 crvena paprika
  • 5 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 8 većih listova kelja
  • 150 g listova dimljene slanine
  • 500 g mrkve
  • 4 dl goveđe juhe
  • 1 žlica gustina
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:
1. Crvenu papriku, luk i čenjak što sitnije nasjeckati. Komade kruha natopiti vodom i potom ih dobro ocijediti i izmrviti.
2. U manjoj posudi skuhati 4 jaja, oljuštiti ih i ostaviti da se ohlade. Listove kelja kratko blanširati u vodi kako bi omekšali, potom ih izvaditi i dobro ocijediti.
3. U većoj posudi pomiješati mljeveno meso, crvenu i mljevenu papriku, luk i češnjak, izmrvljeni kruh i jedno jaje. Dodati začine po želji i ručno izmijesiti kako bi se dobila kompaktna smjesa.
4. Mesnu smjesu prebaciti na polovinu veće najlon vrećice. Prekriti drugom polovinom vrećice i prijeći valjkom kako bi se smjesa ravnomjerno istanjila. Zatim istanjenu smjesu oblikovati u pravokutnik.
5. Duž jednog kraja pravokutnika poslagati kuhana jaja i zarolati.
6. Punjenu štrucu obložiti listovima slanine, prekriti listovima kelja i uviti u foliju.
7. Tepsiju nauljiti, staviti u nju pripremljenu štrucu i zaliti sa 2 dl goveđe juhe. Peći u zagrijanoj pećnici na 250 ºC 45 minuta.
8. Dok se štruca peče, mrkvu oguliti, narezati na kolutove i popržiti na vrućem ulju. Zatim dolijevati pomalo goveđe juhe i pirjati dok ne omekša. Pred kraj pirjanja posipati s malo gustina i začiniti po želji.
9. Pečenu štrucu ostaviti da se ohladi, izvaditi je iz folije, narezati na komade i poslužiti s varivom od mrkve.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept