1. Češnjak i glavicu luka što sitnije nasjeckati.
2. Pomiješati mljeveno meso, jaje, sjeckani luk i češnjak, mljevenu papriku, mrvice i začine po želji. Sve sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
3. Pripremljenu smjesu staviti na nauljenu radnu površinu. Potom je istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm.
4. Duž jedne strane pravokutnika poslagati štapiće mladog sira i zarolati. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovanu štrucu. Peći u pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Posebno narezati preostali luk i zelenjavu na kockice pa popeći na malo ulja. Zatim nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje juneće juhe dok povrće ne omekša.
6. Povrće zajedno s umakom izmiksati. Dodati u njega vrhnje za kuhanje, začine po želji i promiješati.
7. Pečenu štrucu narezati na komade te je kratko prokuhati u pripremljenom umaku od povrća.