3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za preljev:
Priprema:
1. Orahe sitno nasjeckati. U odgovarajućoj posudi pomiješati kiselo mlijeko, 2 dl ulja, šećer, jaja, prašak za pecivo i nasjeckane orahe. Dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
2. Dublju tepsiju nauljiti te dno prekriti s dvije kore za pitu. Poprskati ih uljem, gaziranom vodom, nanijeti tanak sloj pripremljenog nadjeva i prekriti jednom korom za pitu. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, te završiti s dvije kore za pitu.
3. Gornju koru premazati mješavinom ulja i mlijeka. Pitu narezati na kocke željene veličine i peći je u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Preljev:
1. U manjoj posudi pomiješati šećer i vodu, te kuhati na umjerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
2. Limun oprati, narezati ga na kolutove i dodati u sirup pred kraj kuhanja.
3. Pripremljen preljev ostaviti da se ohladi.
Završni postupak:
1. Pečenu pitu izvaditi iz pećnice, još jednom definirati narezane kocke, te je vruću preliti hladnim sirupom i ostaviti da ga upije.
2. Ohlađenu pitu u kockama poslužiti na pladanj i na svaku staviti kuglicu sladoleda od čokolade.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept