Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Kako je trenutno sezona bundeve, trebali bi je maksimalno iskoristiti u svojoj prehrani, a ne da nam samo posluži kao ukras za Noć vještica.
Uz to što je vrlo hranjiva i sadrži pregršt vitamina, vašem će džepu također odgovarati. Bundeva ima malo kalorija, a bogata je vlaknima, A, C, E vitaminima, mineralima i antioksidansima. I razmislite dobro prije nego što bacite sjemenke, jer su one izvor vlakana, proteina, magnezija i mononezasićenih masti.
Nedavna istraživanja otkrila su nevjerojatne zdravstvene moći ove jesenske namirnice, ali bitno je na koji način koristiti bundevu kako se ne bi izgubile sve korisne supstance. Muffini ili kava s aromom bundeve neće učiniti ništa puno koliko juha od bundeve ili neko konkretno jelo.
U studiji provedenoj 2011. godine, kod ljudi koji su konzumirali bundevu uočeno je manje glavobolja, bolova u zglobovima, navale valunge (nagli udar topline kao propratni simptom menopauze).
Gubitak kose
Tijekom jednog istraživanja, ćelavi muškarci su unosili 400 mg ulja bundevinih sjemenki, a 24 tjedana kasnije imali su 40 posto više kose nego na početku istraživanja.
Rak dojki
Žene koje redovito grickaju bundevine ili suncokretove sjemenke imaju znatno manji rizik od bolesti raka dojki.
Regulira razinu šećera u krvi
Kada vam se javi želja za čokoladicom, uzmite bundevu. Znanstvenici su došli do saznanja da ova namirnica pomaže ljudima koji imaju dijabetes tipa 2.
Bundevu možete pripremiti na različite načine. Pripremom juhe, jednostavnim rezanjem na kriške s malo maslinovog ulja i morskom soli, punjene krumpirom, mesom, rižom… izbor je vaš. Sjemenke sačuvajte, osušite ih dobro i popecite u tavi na malo maslinovog ulja i posolite po želji.
Iskoristite sve čari bundeve i priuštite svojem organizmu jedno zdravstveno osvježenje!
Autor: Life Content