1. Svinjsko meso narezati na štapiće, luk na kockice, oguljenu mrkvu na kolutove, a češnjak, papričicu i peršin sitno nasjeckati.
2. U tavi na malo ulja popeći meso da porumeni a potom dolijevati vino i pirjati dok meso ne omekša.
3. U drugoj posudi na malo ulja pržiti luk dok ne postane staklast, zatim ga posuti šećerom, te nastaviti s prženjem na umjerenoj temperaturi kako bi dobio boju karamele. Karamelizirani luk skloniti sa štednjaka.
4. U trećoj posudi na malo ulja propržiti mrkvu, češnjak i ljutu papričicu, pa dodati pire od rajčica i sezam te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok mrkva ne omekša.
5. Sve tri smjese pomiješati, dodati bosiljak i mješavinu začina po želji, dodati 5 dl vode i pirjati dok voda ne ispari a smjesa se ne zgusne. Gotovo jelo poslužiti s kuhanom rižom.