Svinjski file u pivu

by | 30 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 3 svinjska filea
  • 1 vezica peršina
  • 2 glavice luka
  • 7 češnja češnjaka
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl soka od rajčica
  • 1,5 dl piva
  • 1,5 dl vode
  • brašna po potrebi
  • 1 žličica šećera
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Svinjske filee poprečno razrezati na komade širine 4 cm. Istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone. Na kraju ih začiniti po želji i uvaljati u brašno.
2. Luk očistiti i narezati rebrasto, a češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti redom medaljona. Posipati ih s malo peršina, lukom i češnjakom, te isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal.
4. Posebno pomiješati ulje, sok od rajčica, pivo, vodu, šećer i začine po želji.
5. Pripremljenu mješavinu preliti preko šnicli, prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici 40 min. Zatim skinuti foliju i šnicle još malo zapeći.

Izvor: Dobra hrana