Svinjski ragu s brokulom

by | 9 travnja, 2014

Clipboard021

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 3 glavice luka
  • 3 dl juhe od povrća (kocka)
  • 3 dl bijelog vina
  • 250 g šampinjona
  • 1 brokula
  • 3 žumanjka
  • 1 limun
  • 2 žlice brašna
  • 150 g riža
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Svinjsko meso narezati na krupnije kocke, luk sitno nasjeckati, šampinjone narezati na listove. Brokulu natrgati na manje cvjetove, a korijen odstraniti.
2. Na malo ulja popržiti luk da bude staklast, a zatim dodati svinjsko meso, te i njega kratko popržiti.
3. Posipati brašnom, promiješati pa doliti juhe od povrća i bijelo vino. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuhanja dodati šampinjone, brokulu i začine po želji, pa nastaviti s kuhanjem još 10 minuta dok povrće ne omekša.
5. Gotov ragu skloniti sa štednjaka, dodati mješavinu žumanjaka i soka od limuna i promiješati.
6. Rižu skuhati u slanoj vodi, procijediti i poslužiti kao prilog.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept