TAJNA VRSNIH KUHARA! Evo kako vam začini mogu trajati puno dulje

by | 2 svibnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Začinsko bilje s drvenastim stabljikama poput ružmarina i timijana treba se držati na drukčiji način nego mekano začinsko bilje kao što su peršin i senf. Životni vijek svježeg začinskog bilja je samo dva dana, dok će mini biljka trajati oko tri dana.

Iduća tri načina pomoći će vam da začinsko bilje traje dvaput duže nego inače:

1. Mekano začinsko bilje poput bosiljka i korijandera izvadite iz pakiranja čim ga kupite, stavite ga u čašu napunjenu s dva i pol centimetra vode te držite u hladnjaku.

2. Drvenasto začinsko bilje izvadite iz plastičnog pakiranja, zamotajte ga u vlažnu kuhinjsku krpu i zatim stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje koja mora biti zatvorena.

3. Ostatke začinskog bilja možete zamrznuti u vodi u posudama za led. Kockicu leda jednostavno stavite u jelo koje se kuha i tako ćete mu dodati finog okusa začinskog bilja. Bilje možete zamrznuti i u otopljenom maslacu ili maslinovom ulju ako ne želite dodavati vodu jelu.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR