Tajni sastojci protiv starenja iz različitih dijelova svijeta

by | 29 siječnja, 2014

Čuli smo puno savjeta za očuvanje mladog izgleda. Žene širom svijeta pokazuju na svom primjeru da se može lijepo i graciozno stariti i bez ikakve operacije i bez bilo kakve skupe kreme. Neke kulture koriste ono što nam sama priroda pruža. Predstavljamo vam njihove njihove načine u borbi s godinama.

Kina

Čajevi su bogati antoksidantima koji čuvaju mladost kože. Bijeli čaj i zeleni čaj sadrže antioksidant poznat kao EGCG (epigalokatehin galat), koji pomaže u borbi s borama i potiče oporavak stanica.

Kinezi rade masku za lice miješanjem pudera zelenog čaja s kuhanim bijelim čajem. Napravite i vi ovu masku i nanesite ju na lice kako biste se oslobodili bora i koži podarili neprocjenjive antioksidante.

Indija

Započnite dan kao Indijke, s toplom šalicom čaja od đumbira. Skuhajte nasjeckani đumbir i med kako biste dobili čaj. Med ima prirodna antibakterijska svojsta i ublažava upale. Đumbir sadrži antioksidante koji sprečavaju gubitak kolagena.

Meksiko

Poznato je da ruke prve pokazuju znakove starenja. Koža ruku prva gubi elastičnost. U Meksiku žene miješaju šećer i sok od limuna kako bi dobile piling za ruke. Kristali šećera uklanjaju mrtve stanice kože, a sok od limuna sadrži alfa hidroksilnu kiselinu, koja se nalazi u većini tretmanima koji usporavaju proces starenja, a koja također skida jedan sloj mrtvih stanica kože.

Kada skinete umrle stanice, hidratantna krema bolje prodire u kožu.

Polinezija

Možda ste već čuli za sok od nonija, koji je izazvao pomamu među modelima. Ali, taj se sok već godinama pije u jugoistočnom dijelu svijeta. U Polineziji koriste ovo voće zbog njegovih hidratiziranih moći i zbog toga što pomaže u usporavaju procesa starenja.

Istraživanja su pokazala da je noni djelotvoran u uklanjanju i sprječavanju bora.

Francuska

Prema nekim istraživanjima, ekstrakt zrna grožđa može povećati razinu antioksidanta u krvi. Ovaj ekstrakt poznat je i po tome što čuva kolagen i elastin – proteine koji koži daju elastičnost i čvrstinu.

Ekstrakt grožđanog zrna najpopularniji je u Francuskoj. Morali biste pojesti pola kilograma grožđa kako biste dobili isti učinak koji ostvaruje 50 grama ekstrakta.

Izvor: blic.zena.rs