Tart od tikvica

by | 9 veljače, 2013

Sastojci:

  • 300 g lisnatog tijesta
  • 3 mlade tikvice
  • 200 g mladog sira
  • 1 žlica brašna
  • 100 g suhe vratine
  • 3 jaja
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica mješavine začina
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Tikvicama odrezati vrhove, a potom ih zajedno s korom naribati na krupno.
2. Mladi sir izmrviti, a suhu vratinu i luk sitno narezati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati tikvice, mladi sir, suhu vratinu, umućena jaja, brašno i luk. Dodati začine po ukusu pa promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Lisnato tijesto razvaljati.
5. Okruglu tepsiju nauljiti te dno i bočne stranice obložiti lisnatim tijestom. Preko tijesta nanijeti namaz od tikvica i poravnati. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Priprema: Dobra hrana