Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati bijelo brašno, palentu i prašak za pecivo, pa dodati omekšali margarin i malo soli po želji.
2. Zatim dodati nekoliko žlica vode da bi se umijesilo glatko tijesto.
Nadjev:
1. Suhi vrat i crvenu papriku narezati na trake.
2. Umutiti jaja, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine po želji.
Završni postupak:
1. Umješeno tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 0,5 cm.
2. Kalup za tart nauljiti i posuti brašnom, a zatim dno i bočne stranice obložiti tijestom.
3. Tijesto preliti umućenom smjesom od jaja, a zatim rasporediti suhi vrat i papriku. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept