Tart s paprikama

by | 6 studenoga, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 250 g glatkog brašna tipa 400
  • 80 g kukuruznog griza (palente)
  • 125 g margarina, ulje, sol
  • hladne vode po potrebi
  • 1 prašak za pecivo

Za nadjev:

  • 30 g parmezana
  • 150 g suhog vrata
  • 1,5 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • 1 crvena paprika
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati bijelo brašno, palentu i prašak za pecivo, pa dodati omekšali margarin i malo soli po želji.
2. Zatim dodati nekoliko žlica vode da bi se umijesilo glatko tijesto.

Nadjev:
1. Suhi vrat i crvenu papriku narezati na trake.
2. Umutiti jaja, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine po želji.

Završni postupak:
1. Umješeno tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 0,5 cm.
2. Kalup za tart nauljiti i posuti brašnom, a zatim dno i bočne stranice obložiti tijestom.
3. Tijesto preliti umućenom smjesom od jaja, a zatim rasporediti suhi vrat i papriku. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept