Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Poriluk, mozzarellu i slaninu nasjeckati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
2. Na malo ulja popržiti slaninu, dodati poriluk i mrkvu pa sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
3. Posebno u odgovarajućoj posudi umutiti jaja, parmezan, mileram i kremasti sir. Dodati malo bosiljka i soli po želji.
4. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm a zatim pomoću okruglog zupčastog noža rezati kocke veličine 12×12 cm.
5. Manje okrugle kalupe za tart nauljiti te u svaki staviti po kocku lisnatog tijesta. Preko tijesta nanijeti malo nadjeva od sira, a zatim rasporediti pečeno povrće sa slaninom i odozgo posuti mozzarellom.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana