Teleća juha s povrćem

by | 8 travnja, 2013

Sastojci:

  • 300 g teletine
  • 1 glavica luka
  • 2 manje mrkve
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 tikvica
  • nekoliko cvjetova cvjetače
  • nekoliko cvjetova brokule
  • 2 krumpira
  • 2 l vode
  • 2 lovorova lista
  • list celera i peršina
  • mješavina začina
  • papar, ulje

Priprema:

1. Luk, mrkvu, crvenu papriku, tikvicu, brokulu i cvjetaču očistiti i izmiksati u multipraktiku.
2. Teletinu i krumpir narezati na kockice.
3. Na malo ulja popržiti miksano povrće, a potom dodati teletinu i pirjati na umjerenoj temperaturi dolijevajući vodu po potrebi.
4. Kada je meso napola pirjano, doliti vodu, dodati krumpir, lovorov list i začine po želji i nastaviti s kuhanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Gotovu juhu posuti sjeckanim listovima peršina i celera.

Izvor: Dobra hrana