1. Kisele krastavce i luk narezati na kocke, a gljive na rezance.
2. Teleće šnicle izlupati i začiniti ih po želji. Zatim svaku šniclu zarezati dva puta kako bi se dobile tri trake koje su pri vrhu spojene. Svaku šniclu uplesti u pletenicu, te je pričvrstiti čačkalicom.
3. U manjoj posudi umutiti dvije žlice pirea od rajčica sa senfom, pa dobivenom mješavinom premazati pletenice.
4. Pletene šnicle popeći na vrućem ulju kako bi porumenjele, a potom ih pirjati uz povremeno dolijevanje juneće juhe po potrebi.
5. Na malo ulja popržiti luk, dodati gljive, krastavce i ostatak pirea od rajčica, pa pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
6. Kada gljive omekšaju, uliti jogurt, začiniti po želji, te poklopiti i pirjati na umjerenoj temperaturi još 10 minuta. Pred kraj pirjanja, začiniti jelo po želji, posipati ga brašnom, promiješati i kuhati da se masa zgusne.
7. U tanjur za posluživanje dodati pirjano povrće, a odozgora poslagati pletenice.