Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Luk i zelenu papriku narezati na kockice, a češnjak usitniti.
3. Marinirane šampinjone prerezati napola.
4. Na malo ulja popeći šnicle s obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa kratko popeći luk i češnjak. Potom dodati papriku i peći je dok ne omekša.
6. Vratiti šnicle pa sve zajedno pirjati, uz povremeno dolijevanje juneće juhe po potrebi dok meso ne omekša.
7. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina i malo vode, pa kratko prokuhati. Gotove šnicle mogu se poslužiti uz krumpir-pire.
Izvor: Dobra hrana