Teleći medaljoni sa šampinjonima

by | 1 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 1 kg telećeg bifteka
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica senfa
  • 1 dl juneće juhe
  • 1 dl bijelog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 vezice peršina
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Biftek narezati na medaljone, pa ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji. Šampinjone narezati na listiće, a luk i peršin sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popeći medaljone kako bi porumenjeli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od medaljona pržiti luk, pa dodati šampinjone i kratko  ih popržiti.
4. Zatim doliti juneću juhu i bijelo vino, dodati žlicu senfa, te još pirjati.
5. Posebno u teflonskoj tavi ugrijati ulje, dodati brašno i kratko ga popržiti. Pripremljenu zapršku dodati u šampinjone i luk, pa miješati cijelo vrijeme dok se ne zgusne.
6. Kada se zgusne, vratiti popečene medaljone i propirjati ih na umjerenoj temperaturi, a potom sve začiniti po želji.
7. Gotovo jelo posipati peršinom i poslužiti uz pomfrit.

Izvor: Dobra hrana