Teleći paprikaš

by | 22 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 600 g teletine od buta
  • 1/2 glavice celera
  • 3 žlice pirea od rajčica
  • 1 dl biljnog vrhnja
  • 5 dl juneće juhe
  • 30 g parmezana
  • 1 limun
  • mješavina začina, papar

Za prilog:

  • 800 g krumpira
  • 3 češnja češnjaka
  • 50 g maslaca
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 1/2 vezice vlasca
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Teletinu narezati na kocke, korijen celera naribati krupno, a koru limuna nasitno.
2. Na malo ulja popeći naribani celer, pa kad omekša, dodati teletinu, pire od rajčica i koru limuna te pirjati na umjerenoj temperaturi dok teletina ne omekša, uz povremeno dolijevanje juneće juhe.
3. Pred kraj kuhanja umiješati biljno vrhnje i parmezan, pa začiniti po želji.

Prilog:

1. Krumpir oguliti, narezati na kocke i skuhati ga u slanoj vodi.
2. Kuhani krumpir protisnuti i pomiješati s maslacem i biljnim vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak i vlasac, pa začiniti po želji.
3. Uz gotov teleći papirkaš poslužiti prilog od krumpira.

Izvor: Dobra hrana