Teletina s ananasom

by | 6 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 800 g teletine od buta
  • 300 g ananasa iz kompota
  • 200 g kineskog kupusa
  • 1 svjež krastavac
  • 1 mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl soka od rajčica
  • 1 žličica šećera
  • 1 dl sojinog umaka, ulje
  • 100 g gustina
  • mješavina začina

Priprema:

1. Teletinu narezati na štapiće, ananas i kineski kupus na kocke, a mrkvu i krastavac na ploške.
2. Češnjak očistiti i ispasirati.
3. Teletinu, kineski kupus, mrkvu i krastavce uvaljati u gustin. Prvo u woku na vrućem ulju popržiti teletinu, te je izvaditi i ocijediti od masnoće, zatim mrkvu i krastavce i na kraju vrlo kratko popržiti kineski kupus.
4. Posebno na malo ulja popržiti češnjak, a zatim dodati sojin umak, sok od rajčica, 0,5 dl vode, žličicu gustina i začine po želji pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Pržene sastojke preliti pripremljenim umakom, dodati ananas i kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept