Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za preljev:
Priprema:
1. Tikvice očistiti, krupno naribati i posoliti. Zatim ih ostaviti nekoliko minuta kako bi pustile suvišnu tekućinu i dobro ocijediti.
2. U većoj posudi pomiješati ocijeđene tikvice, brašno, svježi sir, vlasac, 4 žlice ulja, vrhnje i malo soli, pa polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Posebno pripremiti preljev od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
4. Koru za pitu poprskati s malo ulja, prekriti drugom korom i premazati s malo preljeva od jaja. Zatim nanijeti 1/3 nadjeva od tikvica, zarolati, premazati s malo preljeva i posipati kimom. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još dvije savijače.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati pripremljene savijače i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept