Tikvice u tankom tijestu

by | 6 lipnja, 2014

Clipboard03

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 2 žlice brašna
  • 1 dl vrhnja
  • 200 g svježeg sira
  • 1 žlica kima
  • 1 žličica vlasca
  • 1 dl ulja
  • so

Za preljev:

  • 3 jaja
  • 3 žlice ulja
  • 0,5 dl mlijeka
  • 1 dl jogurta
  • sol

Priprema:
1. Tikvice očistiti, krupno naribati i posoliti. Zatim ih ostaviti nekoliko minuta kako bi pustile suvišnu tekućinu i dobro ocijediti.
2. U većoj posudi pomiješati ocijeđene tikvice, brašno, svježi sir, vlasac, 4 žlice ulja, vrhnje i malo soli, pa polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Posebno pripremiti preljev od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
4. Koru za pitu poprskati s malo ulja, prekriti drugom korom i premazati s malo preljeva od jaja. Zatim nanijeti 1/3 nadjeva od tikvica, zarolati, premazati s malo preljeva i posipati kimom. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još dvije savijače.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati pripremljene savijače i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept