3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Priprema:
1. Umutiti mlako mlijeko s instant cappuccinom od čokolade.
2. Pripremiti prozirnu foliju. Zatim piškote natopiti pripremljenom mješavinom i poslagati vodoravno u dva reda po osam piškota jednu do druge, tako da se dobije kora pravokutnog oblika.
3. Slatko vrhnje umutiti sa šlag fiksom, a koru naranče naribati na sitno i procijediti od pulpe.
4. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
5. Pomiješati žumanjke i šećer u prahu pa kuhati na pari dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
6. Ohlađenu smjesu od žumanjaka pomiješati s mascarpone sirom, šlagom od slatkog vrhnja, želatinom, sokom i ribanom korom naranče. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
7. Koru od piškota premazati pripremljenom kremom i pomoću folije uviti u roladu. Krajeve folije uvrnuti pa ostaviti roladu u hladnjaku da se stegne.
8. Kada se rolada stegne, izvaditi ju iz folije i posipati čokoladom u prahu.
Izvor: Dobra hrana