Tirolska musaka

by | 28 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 srednje tikvice
  • 1 glavica luka
  • 500 g mljevene junetine
  • 200 g šampinjona
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 5 dl jogurta
  • 5 jaja
  • ulje
  • 150 g brašna
  • 150 g feta sira
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krumpir zajedno s korom skuhati, a zatim ga procijediti. Ostaviti da se ohladi, pa oguliti i narezati na kolutove.
2. Tikvice oguliti i narezati na kolutove. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena dva jaja. Peći na vrućem ulju prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
3. Luk narezati na kockice, a šampinjone na listove.
4. Na malo ulja popržiti luk, dodati mljeveno meso, te i njega kratko popržiti. Zatim, dodati šampinjone i pirjati ih dolijevajući vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Pred kraj dodati pasiranu rajčicu, mljevenu papriku i začine po želji.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati kolutove krumpira. Preko krumpira preliti nadjev od mesa, a zatim rasporediti pržene tikvice tako da se na krajevima djelomično preklapaju.
7. Posebno umutiti jogurt, naribani feta sir i preostala jaja, pa preliti tikvice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept