Jedno od najjeftinijih i najukusnijih jela koje možete napraviti jest tjestenina s kupusom.Jednostavno jelo koje svatko može pripremiti bez muke.
Za pripremu ovog starinskog jela trebat će vam samo nekoliko sastojaka i nešto začina (a možete ih dodati po ukusu).Tijesto možete napraviti sami ako imate vremena i volite to raditi ili koristiti ono kupovno (makarone, spirale, tagliatelle, špagete…).
Tjestenina s kupusom priprema se u cijelom svijetu
Na našim prostorima tjestenina s kupusom jedno je od najpopularnijih jela koje su pripremale i naše bake.I nije popularno samo kod nas – priprema se i diljem svijeta.A naša topla preporuka je da ovo jelo pripremate što češće jer kupus je izuzetno zdrava namirnica.
Kupus je prirodni izvor vitamina C koji jača imunitet i pomaže organizmu u borbi protiv infekcija.Kao prirodni izvor dijetalnih vlakana, kupus pomaže probavi i potiče redovito pražnjenje crijeva, smanjujući rizik od zatvora.Osim toga, kupus je prirodni izvor prebiotika, neprobavljivih vlakana koja djeluju kao “gorivo” za žive i blagotvorne probiotike.
Na internetu možete pronaći bezbroj različitih recepata za pripremu ovog ukusnog jela, a našu pozornost zaokupio je recept iz Austrije (oni dodaju malo više šećera nego mi):
Na srednje jakoj temperaturi zagrijte žlicu ulja i pržite sitno nasjeckani luk dok ne postane proziran.Zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još minutu.Dodajte sitno narezan kupus (malo krupnije nego za salatu), šećer, povrće i preostalo ulje.Kupus pirjate dok ne omekša – povremeno dolijevajući malo vode.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, a zatim je ocijedite i isperite pod hladnom vodom.Pred kraj pirjanja kupus posolite i popaprite.U kupus dodajte tjesteninu i promiješajte.Poslužite toplo.