Tjestenina s mrkvom

by | 10 svibnja, 2013

Potrebno je:

  • 130 g mrkve, oguljene, narezane na kolutiće
  • 25 g maslaca
  • 3 male rajčice (pelati, oljušteni i očišćeni od sjemenki)
  • 50 g naribanog trapista
  • 2 pune žlice integralne tjestenine (bez glutena!) u obliku zvjezdica ili školjkica

Priprema:

Mrkvu skuhati u blago posoljenoj vodi. Zagrijati maslac u posudici, a zatim na njemu ispirjati sitno narezanu rajčicu. Kuhati sve dok se rajčica ne pretvori u kašu. Skloniti s vatre i umiješati sir (treba se rastopiti). U međuvremenu, skuhajte tjesteninu, procijedite je i ostavite sa strane da se ohladi. Mrkvu izgnječite vilicom, pa je pomiješajte sa smjesom od rajčica i sira. Sada u to umiješajte kuhanu tjesteninu i dajte bebi. Ovo je jako ukusan obrok, ali, napominjemo, tjestenina mora biti bezgluteinska.