NAUČITE PRAVILNO KUHATI TJESTENINU i što smijete, a što ne smijete raditi
Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Doznajte tajne kuhanja tjestenine. ...
Sastojci:
Priprema:
1. Tjesteninu napola skuhati u slanoj vodi a zatim je procijediti.
2. Piletinu samljeti pa pomiješati sa žumanjkom i začinima po želji. Dodati mrvice po potrebi kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Od pripremljene smjese raditi male kuglice i kratko ih popržiti na vrućem ulju da porumene.
4. Luk i papriku očistiti i narezati na kockice, šampinjone na listove a češnjak što sitnije nasjeckati.
5. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak, zatim dodati papriku te i nju kratko popržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
6. Posebno pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, pileću juhu i parmezan.
7. U odgovarajućoj posudi pomiješati kuglice piletine, tjesteninu, pirjano povrće i začine po želji i polako promiješati. Vatrostalnu posudu nauljiti, u nju prebaciti objedinjene sastojke i preliti ih smjesom od rajčica. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok tjestenina ne omekša. Po potrebi tijekom pečenja dolijevati malo vode.
Izvor: Dobra hrana