Priprema:
1. Tjesteninu napola skuhati u slanoj vodi a zatim je procijediti.
2. Piletinu samljeti pa pomiješati sa žumanjkom i začinima po želji. Dodati mrvice po potrebi kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Od pripremljene smjese raditi kuglice i kratko ih popržiti na vrućem ulju da porumene.
4. Luk i papriku očistiti i narezati na kockice, šampinjone na listove a češnjak što sitnije nasjeckati.
5. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak, zatim dodati papriku te i nju kratko popržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju a višak tekućine ne ispari.
6. Posebno pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, pileću juhu i parmezan.
7. U odgovarajućoj posudi pomiješati kuglice piletine, tjesteninu, pirjano povrće i začine po želji te polako promiješati. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju premjestiti objedinjene sastojke. Preliti ih smjesom od rajčica tek toliko da pokrije. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok tjestenina ne omekša. Po potrebi tijekom pečenja dolijevati malo vode.