– 200 g tjestenine, 1 mala glavica cvjetače (oko 200 g), 1 mala glavica brokule (oko 200 g), 2 mlade mrkve, 1 srednja tikvica (oko 300 g), 1 češanj češnjaka, 150 g cherry rajčica, 50 ml ulja za pirjanje, malo nasjeckanog peršina, sol, papar, malo pecorino romano sira (20-30 g).
Postupak:
– Cvjetaču i brokulu podijeliti na sitnije cvjetove pa skuhati u posoljenoj vodi, izvaditi i ocijediti.
– Dok se to kuha, ljuštilicom za povrće narezati mrkvu i tikvice na tračice, kao široke rezance. Oguliti i sitno nasjeckati jedan češanj češnjaka, a cherry rajčice narezati na polovine ili četvrtine.
– U vodu u kojoj se kuhalo povrće spustiti tjesteninu neka se kuha, a na drugom kolutu, u dubljoj tavi, ugrijati ulje pa popržiti trake mrkve. Kad omekšaju, dodati i trake tikvica i pirjati još malo. Kad su i tikvice omekšale, isključiti štednjak i dodati češnjak, i sve promiješati.
– Tjesteninu rešetkastom žlicom, vaditi na tavu, posoliti, popapriti, promiješati lijepo, zatim dodati kuhanu cvjetaču, brokulu i narezane rajčice, i ovlaš promiješati. Po tanjuru posipati nasjeckani peršin, poslužiti tjesteninu, a preko svake porcije naribati malo pecorino romano sira.