Top 3 zelene proljetne namirnice

by | 14 travnja, 2013

Pogledajte koje tri zelene namirnice su jako zdrave i mogu se nabaviti u proljeće.

Šparoga liječi mamurluk

Sadrži čak 70 posto preporučene dnevne količine vitamina K (važnog za pravilnu apsorpciju kalcija u kostima) i 20 posto preporučene dnevne doze vitamina A (jača imunološki sustav). Odličan su izvor proteina i folne kiseline, te prirodan lijek za mamurluk.

Zelena salata = antioksidansi

Zelena salata koja se uzgaja izvan sezone puna je štetnih kemijskih spojeva, koji mogu narušiti funkcije štitne žlijezde. Zelena salata uzgajana u proljeće obiluje antioksidansima, vlaknima, vitaminima K i C, te folnom kiselinom.

Mladi luk ublažava alergiju

Sadrži kvercetin, antioksidans koji djeluje kao antihistaminik i ublažava simptome sezonskih alergija. Kvercetin također regulira krvni tlak, te smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Izvor: ljepota.ba