Torta od oblatni

by | 11 listopada, 2013

Sastojci:

  • 1 pakiranje oblatni
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 3 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 150 g pečenih lješnjaka

Za dekoraciju:

  • 80 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice ulja
  • 1 šlag

Priprema:

1. Čokoladu krupno naribati pa je pomiješati sa slatkim vrhnjem i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi. Zatim dodati žumanjke, šećer i vanilin šećer, te zagrijati do točke vrenja, skinuti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
2. Maslac pjenasto umutiti i pomiješati s ohlađenom kremom, a potom dodati nasjeckane lješnjake i sve dobro izmiješati.
3. Oblatne izrezati kako bi odgovarale veličini kalupa za tortu. Dno kalupa za tortu prekriti oblatnom, pa nanijeti sloj pripremljene kreme. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal, a završiti oblatnom.
4. Tortu staviti u hladnjak da se stegne, a potom je izvaditi iz kalupa. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko torte. Posebno umutiti šlag i pomoću slastičarske vrećice ukrasiti tortu.

Izvor: Dobra hrana