Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Mladi luk narezati na kolutove, poriluk na kockice, šampinjone na listiće, a sir naribati na krupno.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati mladi luk i poriluk, pa pržiti dok ne omekša. Zatim dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok tekućina ne ispari.
3. Nadjev s gljivama ostaviti da se ohladi, a potom dodati dva jaja, orahe, sir, sitno sjeckan peršin i vrhnje za kuhanje. Pripremljene sastojke izmiješati i začiniti po želji.
4. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 0,5 mm i podijeliti na dva dijela.
5. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, a dno i bočne stranice obložiti polovinom lisnatog tijesta. Uliti pripremljeni nadjev, preklopiti drugom polovinom tijesta, a rubove ručno pritisnuti.
6. Pripremljenu tortu premazati umućenim jajetom i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana