3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za koru:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kora:
1. Maslac umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mljevene kekse preliti mlijekom i dobro izmiješati.
3. Pomiješati smjesu od maslaca s natopljenim keksima pa ručno izmiješati.
Krema:
1. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka i umutiti sa 80 g šećera. Potom kuhati na pari da se dobije gusta krema. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu bijelu čokoladu, 1 dl mlijeka, i miješati dok se ne dobije ujednačena smjesa. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Pomiješati ju s preostalim mlijekom pa promiješati i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a zatim dodavati žlicu po žlicu želiranog mlijeka, muteći mikserom dok se ne dobije gusta smjesa.
4. Ohlađenu kremu od žumanjaka pomiješati s kiselim vrhnjem i krem sirom. Potom dodati kremu od slatkog vrhnja i želiranog mlijeka i polako promiješati.
5. Bjelanjke umutiti s preostalim šećerom u čvrst snijeg pa dodati kremu od žumanjaka i polako promiješati. Na kraju dodati maline i promiješati.
Završni postupak:
1. U okrugao kalup za tortu uliti smjesu za koru i poravnati. Preko nje nanijeti pripremljenu kremu i ostaviti preko noći u hladnjaku da se stegne.
2. Sutradan tortu izvaditi iz kalupa i premazati je šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana