Torta s čokoladnim likerom

by | 9 travnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 75 g šećera
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 50 g gustina
  • 75 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • 0,5 dl čokoladnog likera
  • 2 dl mlijeka

Za kremu:

  • 300 g mascarpone sira
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 0,5 dl čokoladnog likera
  • 150 g nasjeckanih pečenih lješnjaka
  • 3 žlice čokoladnih mrvica
  • 2 krem šlaga od vanilije

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke sa 25 g šećera umutiti u čvrst šaum. Posebno umutiti žumanjke sa 50 g šećera i vanilin šećerom.
2. Pomiješati smjesu od žumanjaka i bjelanjaka, dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa promiješati.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit dva puta poprečno prerezati napola kako bi se dobile 3 kore.
4. Mješavinom mlijeka i čokoladnog likera poprskati kore.

Krema:

1. Mascarpone pomiješati s čokoladnim likerom, dodati šlag od slatkog vrhnja i promiješati.
2. Potom dodati nasjeckane pečene lješnjake, čokoladne mrvice i promiješati.

Završni postupak:

1. Natopljene kore premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s vrećice pa njime premazati tortu.

Izvor: Dobra hrana