3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za kore:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 5 žlica šećera i vanilin šećer.
2. Potom dodati 2 žlice brašna i 3 žlice mljevenih keksa te polako promiješati.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Krema:
1. Jabuke oguliti, očistiti od sjemenki i skuhati. Potom ih procijediti od viška tekućine i protisnuti.
2. Umutiti žumanjak sa šećerom i skuhati na pari.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa pomiješati s ohlađenom smjesom od žumanjaka, dodati orahe i kekse te dobro izmiješati.
4. Kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu i promiješati.
Završni postupak:
Tortu nadijevati na sljedeći način: kora, krema od čokolade, kora, svijetla krema šlag od slatkog vrhnja. Gotovu tortu ukrasiti kriškama jabuka.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept