Torta s keksima i napolitankama

by | 17 studenoga, 2013

torta

Sastojci:

  • 1,9 l mlijeka
  • 4 vrećice želatine
  • 4 vrećice šlaga
  • 250 g šećera
  • 250 g mljevenih čokoladnih napolitanki
  • 250 g mljevenih keksa
  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati 2,5 dl mlijeka i želatinu, te ostaviti 10 minuta da nabubri.
2. Posebno pomiješati 1,25 l mlijeka i šećer, te kuhati da provri, a zatim dodati pripremljenu želatinu, promiješati i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu smjesu staviti u hladnjak da se stegne.
3. U većoj posudi umutiti šlag i 4 dl mlijeka u čvrst snijeg, pa dodavati žlicu po žlicu stegnute kreme sa želatinom i mutiti mikserom. Kada se doda posljednja žlica želatine, mutiti još 5 minuta.
4. Pripremljenu smjesu podijeliti na tri dijela. U prvi dio dodati mljevene čokoladne napolitanke, u drugi dio mljevene kekse, a treći dio ostaviti bijelo.
5. U okrugao kalup za tortu uliti prvo kremu s mljevenim keksima, zatim bijelu kremu i na kraju kremu s napolitankama, te staviti u hladnjak da se stegne. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.

Izvor: Dobra hrana