Torta s kremom od dunja

by | 8 siječnja, 2014

Sastojci:

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 0,5 dl ulja
  • 0,5 dl mlijeka
  • 150 g brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

Za kremu:

  • 500 g kompota od dunja
  • 1 limun
  • 250 g mascarpone sira
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 10 g želatine

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • 3 dl šlaga od slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 50 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati mlijeko, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo te umutiti mikserom.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka s kremom od žumanjaka i polako promiješati. U okruglom kalupu za torte na 200 ˚C ispeći biskvit.

Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag. Dunje izmiksati u blenderu.
2. Pomiješati šlag od slatkog vrhnja s mascarpone sirom, kašom od dunja, ribanom koricom i sokom od limuna. Dodati nabubrenu želatinu i polako promiješati.

Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu. Premazati preko njega pripremljenu kremu i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Potom tortu izvaditi iz kalupa i premazati šlagom od slatkog vrhnja. Odozgora preliti otopljenom čokoladom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept