3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 50 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati mlijeko, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo te umutiti mikserom.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka s kremom od žumanjaka i polako promiješati. U okruglom kalupu za torte na 200 ˚C ispeći biskvit.
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag. Dunje izmiksati u blenderu.
2. Pomiješati šlag od slatkog vrhnja s mascarpone sirom, kašom od dunja, ribanom koricom i sokom od limuna. Dodati nabubrenu želatinu i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu. Premazati preko njega pripremljenu kremu i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Potom tortu izvaditi iz kalupa i premazati šlagom od slatkog vrhnja. Odozgora preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept