Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg.
2. Umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i gustin, pa dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te u njega uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 ºC.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te prerezati kako bi se dobile dvije kore. Jednu koru narezati na 12 trokuta.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi mikserom umutiti kravlji sir, krem sir, šećer i vanilin šećer.
2. Slatko vrhnje pomiješati s učvršćivačem i umutiti u čvrst šlag.
3. U smjesu od sira umiješati šlag od slatkog vrhnja i maline, te polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, preliti pripremljenu kremu i poravnati.
2. Preko kreme rasporediti trokute kore i posipati šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana