3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
1. Čokoladu s rižom otopiti na pari. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, zatim uliti otopljenu čokoladu te je ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Želatinu razmutiti prema uputama s vrećice, slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a maline izgnječiti vilicom.
3. U dubljoj posudi pomiješati svježi sir, vrhnje, šećer, vanilin šećer, razmućenu želatinu i pire od malina, pa ručno izmiješati.
4. Na kraju u umućenu masu dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
5. Pripremljenu kremu uliti u kalup za tortu preko podloge od čokolade, te vratiti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana