3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka sa smjesom od žumanjaka, dodati mješavinu brašna i gustina, te promiješati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju uliti smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno prerezati na tri dijela.
Krema:
1. Koricu limuna sitno naribati, a sok iscijediti.
2. Pomiješati mascarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodati u njega sok i naribanu koricu limuna.
3. Želatin preliti sa 4 žlice hladne vode, te dodati u smjesu od sira i promiješati.
4. Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag, dodati 2/3 malina i izmiksati.
5. Pomiješati smjesu od sira sa šlagom od malina i promiješati.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati polovicom kreme i preklopiti drugim biskvitom. Preko drugog biskvita nanijeti preostalu kremu i završiti trećim biskvitom.
2. Crveni preljev za kolače razmutiti sa sokom od malina i zagrijati dok ne prokuha.
3. Preko gornjeg biskvita rasporediti preostale maline, pa nanijeti pripremljeni preljev.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept