Torta s napolitankama

by | 21 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 3 manja pakiranja piškota
  • 3 dl mlijeka
  • 10 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 200 g mljevenih keksa
  • 200 g mljevenih napolitanki s lješnjakom
  • 200 g bijele čokolade za kuhanje
  • 200 g čokolade s keksom
  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 100 g šećera u prahu i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke sa 100 g šećera u prahu pa kuhati na pari dok se ne dobije gusta krema. Potom skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu kremu od žumanjaka dodati omekšani margarin, mljevene kekse i mljevene napolitanke te promiješati. Na kraju dodati šaum od bjelanjaka i polako promiješati.
4. Pripremljenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati ribanu bijelu čokoladu, a u drugi dio ribanu čokoladu s keksima i promiješati.
5. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
6. Na pladanj za kolače poslagati polovinu piškota prethodno natopljenih u mlijeko. Premazati ih tamnom kremom i po njemu rasporediti polovinu šlaga od vrhnja. Zatim poslagati preostale natopljene napolitanke, premazati ih svijetlom kremom od bijele čokolade i ukrasiti preostalim šlagom.

Izvor: Dobra hrana