Torta sa sušenom vratinom

by | 1 listopada, 2013

Sastojci:

  • 200 g šunke
  • 300 g mljevene junetine
  • 350 g šampinjona
  • 2 dl vrhnja
  • 150 g sušene vratine
  • 1 kora lisnatog tijesta
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 vezica peršina
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati junetinu s jednim jajetom i vrhnjem, te začiniti po želji.
2. Gljive narezati na listiće, a češnjak i peršin sitno narezati. Na malo ulja propržiti šampinjone i češnjak, dodati sitno narezan peršin, začiniti po želji i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni nadjev dodati 1 jaje i promiješati.
3. Uzak pravokutni kalup nauljiti i obložiti ga listovima sušene vratine. U obložen kalup poredati naizmjenično nadjev od mesa, šunku i nadjev od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav pripremljen materijal, završiti sa šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog tijesta, pokriti folijom i staviti u zagrijanu pećnicu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenila.

Izvor: Dobra hrana