Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati junetinu s jednim jajetom i vrhnjem, te začiniti po želji.
2. Gljive narezati na listiće, a češnjak i peršin sitno narezati. Na malo ulja propržiti šampinjone i češnjak, dodati sitno narezan peršin, začiniti po želji i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni nadjev dodati 1 jaje i promiješati.
3. Uzak pravokutni kalup nauljiti i obložiti ga listovima sušene vratine. U obložen kalup poredati naizmjenično nadjev od mesa, šunku i nadjev od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav pripremljen materijal, završiti sa šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog tijesta, pokriti folijom i staviti u zagrijanu pećnicu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenila.
Izvor: Dobra hrana