Tortilja sendviči

by | 29 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 8 gotovih tortilja
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g pelata od rajčica
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • origano, bosiljak
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 400 g sira
  • 1 stručak mladog luka
  • 3 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na tanke trake, mladi luk na ploške, pelate rajčice izmiksati, a sir naribati na krupno.
2. Na malo ulja popeći piletinu, pa dodati pelate, bosiljak, origano, češnjak u prahu i začine po želji. Sve zajedno kratko popeći.
3. Potom skloniti sa štednjaka, dodati mladi luk i polako promiješati.
4. Jednu tortilju posipati s malo sira i premazati slojem nadjeva od piletine. Preko nadjeva opet posipati malo sira i preklopiti drugom tortiljom. Pripremljeni sendvič blago pritisnuti dlanom. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još sendviča.
5. Teflonsku tavu zagrijati, a potom na nju staviti sendvič tortilju. Kratko popeći s jedne strane da se sir otopi, vodeći računa o tome da tortilja ne zagori. Potom okrenuti na drugu stranu te i nju kratko popeći.
6. Pečene sendviče ostaviti da se ohlade, a zatim ih narezati na trokute.

Izvor: Dobra hrana