Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Tost od batata odličan je način za eksperimentiranje sa slatkim doručkom
Ako ste se zaželjeli malo promjene, isprobajte batat kao tost. Ukratko, dovoljno ga je narezati na kriške, ispeći u pećnici i na vrh staviti svježe sastojke. Odaberite batat s narančastom i crvenom korom za ovaj “posao” jer je riječ o slađim i kremastijim sortama koje će se bolje uklopiti u ovo jelo.
Ovo je savršena alternativa kruhu bez glutena i vegetarijance, posebno za recepte kao što je tost s avokadom ili maslac od kikirikija i banane.
1 batat
za slani tost:
1/2 avokada
2 jaja
za slatki tost:
1 žlica maslaca od kikirikija
1/2 banane
1 žličica džema od jagode ili šumskog voća
Ako pripremate ovaj recept unaprijed, tost od batata možete čuvati u hladnjaku do pet dana. Samo pustite da se komadi potpuno ohlade i složite u posude, s papirom za pečenje između. Kad ih želite zagrijati, možete ih staviti u mikrovalnu pećnicu ili istostirati na 30-ak sekundi.
Dobar tek!
Foto: NelliSyr/iStock/Getty Images Plus via Getty Images