Kad je riječ o pozitivnom stavu zemalja o menstrualnom zdravlju, Hrvatska je na 70. mjestu
Povodom početka Olimpijskih igara Intimina je provela istraživanje o reproduktivnom zdravlju na 206 zemalja koje se ovog ljeta natječu u Parizu - g...
Poznato je da će se namirnice brže pokvariti na sobnoj temperaturi nego na hladnijoj. Ali što je s tortama i kolačima koje napravimo? Je li uistinu potrebno držati ih u hladnjaku?
Kolači napravljeni od oraha, badema ili oni suhi, koji nemaju čokoladnu glazuru, ne zahtijevaju hlađenje i mogu se konzumirati četiri do pet dana. Međutim, ako kolač ima glazuru, potrebno je staviti ga u hladnjak. Naravno, opet sve ovisi o tome o kakvoj je glazuri ili vrsti kolača riječ.
Kolač koji ima glazuru napravljenu od maslaca, šlaga ili krem sira treba biti pokriven i treba se držati na hladnijoj temperaturi. Ako se ovakva vrsta kolača drži na sobnoj temperaturi, gdje zna biti i vrlo toplo, glazura će postati previše mekana, slojevi kolača će se početi topiti i vaš kolač više neće imati prvotni oblik.
Poznati „Ledeni vjetar“ kolač, koji u svom sastavu ima bjelanjak, preporučeno je držati na sobnoj temperaturi. Kada biste ga držali u hladnjaku, moglo bi se dogoditi da se kolač počne razdvajati, što svakako ne biste htjeli. Nakon nekog vremena stavite ga nakratko u hladnjak kako biste bili sigurni u ishod.
Lorena Markoč