Kako do zdravih desni i bezbrižnog osmijeha bez dosadnog četkanja
Bakterije u zubnom plaku uzrokuju 95 % bolesti usne šupljine. Srećom, postoji praktično rješenje.Lumoral je svjetlom aktivirana otopina za oral...
Imate problema s jetrom, a i sami znate da je jetra odgovorna za mnoge važne funkcije u našem tijelu. Osim što je važna za razgradnju masnoće u našem tijelu i zadužena za normalan rad probave, regulira i strukturu krvi. Jetra neutralizira štetne tvari u tijelu, pa je prema tome potrebno njezino pročišćavanje.
Prije nego što počnete s pročišćavanjem jetre važno je da provjerite imate li slučajno kamenac. Za pročišćavanje jetre nisu vam potrebni liječnici, jer to možete napraviti i sami pomoću kućnih lijekova. Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako da sami napravite te kućne lijekove.
Operite 10 kg rotkvica, nemojte ih guliti. Od njih napravite sok. Trebali bi dobiti oko 3 litre soka. Vlakna koja su ostala nakon pripreme soka pomiješajte sa šećerom ili s medom i držite na toplom mjestu. Uzimajte po jednu žlicu soka sat vremena prije jela. Dozu trebate postepeno povećavati dok ne dođete na otprilike pola čaše prije jela, a zatim se zadržite na tome.
Uzmite 3 cikle, oprane, ali neoguljene. Izrežite je na komadiće i stavite u teglu od 3 litre. Dodajte 3 žlice pšeničnog brašna i 500 g šećera. Teglu stavite na tamno mjesto i držite je dva dana na sobnoj temperaturi. Zatim dodajte 700 g grožđica, 4 šalice šećera i pola šalice vode, i pustite da stoji još sedam dana. Svaki dan promiješajte smjesu. Nakon sedam dana smjesu procijedite i uzimajte jednu žlicu soka 3 puta dnevno pola sata prije jela. Kada popijete sok, nemojte odmah raditi drugi, već napravite pauzu od tri mjeseca.
Pomiješajte 3 dijela troskoka, 1 dio cvjetova kamilice, 2 dijela drena, 4 dijela kantariona i 4 dijela smilja. Stavite 4 žlice mješavine u 1 litru hladne vode. Ostavite da stoji preko noći, a ujutro prokuhajte 5-10 minuta i kada se ohladi procijedite. Prvu čašu popijte ujutro na prazan želudac, a ostatak podijelite na 4 dijela i pijte sat vremena nakon svakog jela.
Izvor: ljepota.ba